Coniacul, o licoare haute-couture

Nimic nu este mai franțuzesc decât cognac-ul. Rafinat, sofisticat, nobil. Dar și explodând pasional și exuberant de la prima picătură, arătându-ți în fiecare pahar ce înseamnă cu adevărat joie de vivre.

Bauturi-nobile.ro te invită în lumea cognac-ului, după noi cea mai elegantă băutură din lume. Aici îi afli toate povestea, prin ce minuni izvorăște “apa vieții” din alambicuri și care sunt marii maeștri ai cognac-ului.

 

Coniac

Gautier. De la topor la coniac

Prin secolul 17, primii Gautier erau stăpânii unei păduri de stejar folosit pentru butoaiele în care se învechea coniacul. Doritor să încerce şi el licorile la savorea cărora contribuia, Charles Gautier se însoară în 1644 cu fiica unui viticultor, Jacquette Brochet.

Drumul până la coniac a fost însă lung, de-abia strănepotul lui Charles, Louis Gautier, reuşind să obţină în 1755 un permis regal pentru distilarea coniacului.

Coniacurile Gautier sunt delicate, cu un buchet bogat care combină aromele corpolente ale eaux de vie din Bons Bois şi Fins Bois cu subtilitatea celor din Grande şi Petite Champagne sau Borderies. Oferta casei cuprinde mai multe colecţii, una mai tentantă decât alta.

 

Citește mai mult

Cei șase magnifici ai coniacului

În Grande Champagne e făcut cel mai bun coniac, excepțional de fin și cu un buchet floral impresionant. Pentru a atinge perfecțiunea, el trebuie îndelung învechit în butoaie de stejar.

Distilatele din Petite Champagne se aseamănă cu cele produse în Grande Champagne, nefiind totuși la fel de rafinate.

Citește mai mult!

Vârstele coniacului

Conform legii, pentru a putea fi numit cognac, un distilat trebuie ținut la învechit în butoaie de stejar, în regiunea de producție, cel puțin doi ani.

Socoteala începe din anul următor recoltei, de la 1 aprilie.

Citește mai mult!

 

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics