Coniac ChabasseChabasse. O mare familie a coniacului

Marca Chabasse a fost fondată în 1811 de Jean Baptiste Chabasse, un foarte priceput viticultor și mare comerciant de  coniac. De atunci, afacerea a rămas mereu sub controlul familiei, șeful de azi fiind René-Luc Chabasse. El s-a inspirat din arhitectura arcului roman (un exemplu e Arcul nostru de triumf) pentru a alege forma specială a sticlelelor de coniac Chabasse.

 

Cel mai tânăr coniac al casei este Chabasse VS, o licoare suavă, învechită în butoaie de stejar Limousine și care se comportă exemplar în cocktail-uri.

Încă de la primul strop, Chabasse VSOP impresionează cu aroma florală care e susținută admirabil de tonuri fructate, prezente și în finișul de durată.

Buchetul coniacului Chabasse Napoleon se “deschide” cu note de vanilie, în timp ce gustul dominat de fructe (evidente sunt corcodușele) se rotunjește cu o aluzie discretă de vin de Porto.

Din sticla sa elegantă, coniacul Chabasse XO te poftește în lumea licorilor alese. Aromele de vin de Porto datorate lungii învechiri se amestecă elegant cu miresme de fructe uscate și adieri florale. Cupajul este armonios, plin și de forță, și de rafinament.

Coniacul Chabasse XO Exception e primul din colecția casei care dezvăluie aromele de rancio, marca inconfundabilă a unei eau de vie îndelung învechite.

Coniac Chabasse VSOPConiac Chabasse NapoleonChabasse XO Exception

Chabasse XO Imperial apare doar când cele mai bune distilate din pivnițele casei ating apogeul. Buchetul său e impresionant: tutun, frunze uscate, trandafiri, dar și alune sau nuci, toate miresmele reunindu-se într-o armonie molatică. Finișul lung dezvăluie note fascinante de mirodenii.

Chabasse XO Imperial

Din când în când, René-Luc Chabasse descoperă câte o damigeană uitată de timp, plină cu un coniac distilat într-un an de excepție. Una dintre aceste comori este Chabasse Millésime 1973, o licoare de o complexitate uimitoare, în care rancio e atotstăpânitor, și cu un finiș care zăbovește parcă pentru totdeauna.

Dar adevărata comoară a casei este Chabasse Baccarat. Prețul de 6000 de Euro pe sticlă e justificat nu atât de clondirul de cristal cât de finețea, complexitatea și raritatea distilatelor care intră în acest cupaj de poveste.

Coniac Chabasse Baccarat

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics