Coniac FrapinFrapin. Un coniac mai “mare” decât Gargantua

Familia Frapin din Grande Champagne are de-a face cu vinul încă de prin 1270. De aceea, nu e de mirare că în sânul ei s-a născut chefliul François Rabelais, odrasla lui Antoine și Catherine Frapin.

În zorii veacului 18, Frapin-i se apucă de distilat coniac și cumpără castelul Fontpinot de la Segonzac. Astăzi, tot de aici are grijă familia de cele trei sute de hectare de viță de vie nobilă care produc unul dintre cele mai rafinate coniacuri din lume.

 

Colecția Frapin

Toate coniacurile Frapin sunt distilate exclusiv din struguri crescuți pe “moșia” familială care se află în cru-ul Grande Champagne, cea mai bună zonă viticolă din Cognac. Eaux-de-vie tinere își petrec în butoaie noi primul sfert al perioadei de învechire. După aceea, ele sunt însă mutate în butoaie mai “experimentate”, aromate deja de coniacuri mai vechi.

Frapin VS are o aromă delicată de vanilie și o savoare bogată de struguri proaspeți, datorită sedimentelor prezente în masa de distilare.

Buchetul coniacului Frapin VSOP e deosebit de complex, cu note florale și fructate împletite cu o aluzie de vanilie. Gustul, pe lângă savoarea florală tipică pentru distilatele de Grande Champagne, dezvăluie și o urmă de tanin de stejar.

Coniacul Frapin VIP XO ascunde în culoarea sa aurie închisă o aromă bogată de flori și mirodenii. Finețea gustului este seducătoare, fiind rezultatul a decade de învechire atentă.

După 40-50 de ani în butoaie, cele mai fine eaux-de-vie ale casei din Cognac se adună în fabulosul Frapin Extra. Buchetul său e foarte dulce și subtil, cu note de vin de Porto și lemn, iar gustul este lung, impresionant prin savoarea complexă.

Coniac FrapinConiac FrapinConiac Frapin

Cuvintele se evaporă în fața unei sticle de Frapin The 1888 Vintage. Unele dintre coniacurile incluse în acest cupaj divin sunt chiar mai vechi de 1888. Dar nu vârsta e senzațională la aceste eaux-de-vie, ci faptul că ele sunt distilate din legendarul soi de struguri Folle Blanche, exterminat de epidemia de filoxeră de la sfârșitul secolului 19. Aromele elixirului Frapin sunt uluitor de complexe: fructe uscate, nuci, stafide, prune, portocale caramelizate, cafea și cacao. Gustul e o armonie sublimă de flori de viță de vie, limetă, piper, miere, mirodenii, vanilie, lemn tropical și piele.

Dar mai sunt și alte rarități în pivnițele Frapin: Château de Fontpinot XO, Château de Fontpinot Millésimé, Multimillésimé Série no. 2 și Cuveé 15 ans d’âge. Aceste licori extrem de rare sunt făcute doar din cele mai reușite vintaje de pe domeniul Frapin, iar sticlele sunt numerotate individual.

Coniac FrapinConiac FrapinConiac Frapin

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics