Rémy  Martin VSOP. Scor BN 9,5

Iată că am ajuns şi la cea mai mare notă dată în istoria scurtă, dar bine gradată a dedulcirilor www.bauturi-nobile.ro.

Înainte să sară pe mine puriştii, clar să le fie că scorul dat aici este rezultatul unui balans între preţ şi calitate. Cu siguranţă că un coniac fără vârstă gen Hennessy Beauté du Siècle ar fi luat zece. Dar câţi dintre judecători şi-ar permite să dea 180.000 de Euro pe o sticlă?

Aşadar, Rémy Martin VSOP este cel mai bun coniac încercat vreodată de al ‘mneavoastră degustător amator. Şi vorba ceea, mi s-au perindat prin pahare diverse XO-uri simandicoase, dar parcă niciunul nu a ajuns la echilibrul şi rafinamentul lui Rémy  Martin.
Iar asta o spun cu toată părerea de rău pentru Frapin XO, care, paradoxal, deşi rămâne coniacul meu favorit, nu are profunzimea VSOP-ul (teoretic, mult mai puţin lucrat) Rémy  Martin... Cine să mă mai înţeleagă şi pe mine...

coniac Remy Martin VSOP

Aşa că hai să o luăm sistematic. Rémy  Martin are cel mai frumos cafeniu închis, de caramel bogat, care mi-a desfătat vreodată paharul borţos pe care-l păstrez exclusiv pentru coniacurile franţuzeşti.

Buchetul nu are însă nimic de a face cu caramelul. O explozie de vanilie vioaie, caise proaspete, abia rupte din copac şi arome de flori de câmp (să fie violete?) te alintă la prima încercare de împrietenire cu această licoare de mare valoare. Însă complexitatea parfumului te impresionează abia la a doua adulmecare. Nu prea am cuvinte să o descriu. E atât de bogată încât cam orice aş scrie aici, s-ar potrivi cu buchetul lui Rémy Martin VSOP. De-aş spune plăcintă de mere cu scorţişoară, aroma e acolo... La fel şi adierea de coajă uscată de portocală. Ce mai, Remy Martin VSOP e un regal al mirosului...

Dar asta numai până ce-l guşti. Mai întâi şi mai întâi te uimeşte consistenţa catifelată, de ulei alcoolizat şi aromat. Dar asta numai până eşti sedus de gustul extrem de bogat, din care răsare cu forţă savoarea de rancio.

Iar tocmai această savoare îmi spune că Remy Martin e un coniac de clasă mondială. Pentru că, mes amis, doar un eau de vie îndelung învechită capătă acest parfum. Iar casa Rémy Martin pare să nu se fi zgârcit deloc la distilatele venerabile atunci când au meşteşugit cupajul pentru VSOP-ul lor. Nu am încercat XO-ul Rémy Martin, dar faţă de dragul meu Frapin, aici rancio e cu siguranţă mult mai prezent.

În concluzie, Rémy Martin VSOP este CONIACUL de zi cu zi, pe care oricine ar trebui să-l ascundă pe raftul din fund al barului. Pentru că asemenea lucrătură nu este pentru oricine şi pentru oricând, ci doar pentru prieteni dragi şi momente de răsfăţ. Şi, credeţi-mă pe cuvânt, savurat “orbeşte”, nimeni nu vă va crede că sticla din care s-a scurs magnifica licoare a costat sub 200 de lei chiar şi în cele mai scumpe magazine.

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics