gin G'VineG'Vine. Unicul gin cu aromă de vin

Bine, bine, nu vă luaţi de mine pentru viersuitorul joc de cuvinte din titlul. M-am inspirat din numele acestui gin rar şi total neconvenţional. G’Vine de la gin şi viţă de vie (vine pentru ne-anglofili), G’vine pronunţat în engleză foarte aproape de divine... Asta pentru a mă face că nu observ referinţa trés subtile la punctul G...

G’Vine e un gin făcut în Franţa, în regiunea Cognac – mon dieu, cum ar fi să se apuce să distileze şi londonezii coniac? Alcoolul folosit este distilat, bineînţeles din struguri, zică-se pentru că e mai fin decât alcoolul din cereale.

Dar ce face G’Vine cu adevărat special e că, pe lângă plantele macerate de obicei în gin, (coriandru, coajă de cassia, ienupăr), francezii adaugă şi flori verzi de viţă de vie Ugni Blanc (exact, soiul de struguri din care se face coniacul).

În consecinţă, G’Vine parcă seamănă a gin, e foarte aromat, dar, odată sorbit, dezvăluie un buchet de struguri impresionant, ce-l face să semene cu un vermut foarte tare. Specialitatea franţuzească poate fi descoperită în două variante: G’Vine Nouaison şi G’Vine Floraison.

Totuşi, din pricina buchetului dominator, nu l-aş folosi în clasicele Martini-uri, ci mai degrabă în combinaţii mai fructate, ca de exemplu Abbey Cocktail (suc de portocale, bitter de portocale şi gin).

 

 ginul G'Vin

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics