Tequila Sauza. O familie perseverentă

tequila sauza blancoÎn 1873, don Cenubio Sauza a cumpărat o distilerie pe care a numit-o “La Perseverancia”. Aici, el a făcut pentru prima dată o băutură vândută sub numele de “tequila”.

Același mexican pasionat de tării a fost primul care a introdus standarde de calitate pentru producția de tequila și tot primul care a exportat tequila în Statele Unite.

Urmașii lui don Cenobio au început să vândă tequila în sticle, și nu în butoaie ca până atunci, inventând cu această ocazie prima “familie de produse”: Sauza Blanco și Sauza Gold. Ambele sunt tequila mixto , așa că sunt potrivite mai ales pentru cocktail-uri, aroma de agave nefiind atât de pregnantă.

 

Sauza Blanco are arome de piper alb și lămâi proaspete care se așează peste notele de agave. Gustul e ușor dulceag, iar finișul este curat, revigorant.

tequila sauza gold

Aroma de agave este mai distinctă în tequila Sauza Gold, alături de notele de caramel. Această tequila păstrează gustul ușor dulceag și finișul curat care caracterizează distilatele casei Sauza.

 

Pentru cunoscători, Sauza produce și tequila Hornitos, făcută numai și numai din agave, dar și raritatea Tres Generaciones. Această tequila super premium e făcută din agave alese pe sprânceană și e distilată de trei ori, pentru a dobândi o finețe deosebită.

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics