Vodka, sufletul Estului

Apa mamei Rusii curge de câteva secole prin întreaga lume. Mai cuceritoare decât Armata Roșie, vodca vorbește atât limba clubber-ilor din New York cât și pe înțelesul mujicilor din Vladivostok. Simplitatea ei a făcut-o indispensabilă în miliarde de cocktail-uri. Grație prețului mic, multora le-a fost tovarăș la bine și la mai puțin bine.

Bauturi-nobile.ro îți servește într-un pahar bine răcit tot ce vrei să știi despre vodcă: istoria, modul de de producție, povestea celor mai faimoase mărci din lume.

 

Vodca Ciroc

Vodka Putinka. Ghici cui îi este dedicată!

 

Fostul președinte al Rusiei nu a comentat niciodată numele acestei băuturi – deci, oficial, nu el este nașul.

Cârcotașii zic altceva: Putinka s-a  născut în 2003, când Vladimir era în culmea puterii și e făcută la distileria Cristall din Moscova, bine controlată de stat.

Putinka este o adevărată vodkă rusească, foarte curată și proaspătă, cu o aroma înviorătoare. Alcoolul atent distilat este surprinzător de gentil și nu arde pe gât ca o vodkă inferioară.

 

Citește mai mult

Cum se face vodka? Fermentat, distilat, turnat în pahare.

Vodca n-are timp pentru fasoane, sute de milioane de însetați o așteaptă în fiecare zi ca pe apă.

La început, se obținea din cartofi. În prezent, cele mai bune vodci se distilează din grâu (în Rusia) și secară (în Polonia).

Citește mai mult

Vodka IDÔL. Tăria ţării vinului

De ce s-ar lăsa francezii din Bourgogne de făcut celebrul lor vin de soi burgund şi s-ar apuca de distilat vodkă ? Pur şi simplu pentru că vor să-şi dovedească măiestria supremă în tot ce înseamnă licori cu multe grade.

 

Citește mai mult

 

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics