Vodka WyborowaVodka Wyborowa. Na zdrowie, frați polonezi!

Mândria băutorilor polonezi este această vodkă (bine, Lolek și Bolek, wódka) al cărei nume înseamnă “Minunata” în limba locului. Wyborowa s-a născut în 1823 în distileria de la Poznan a lui Hartwig Kantorowicz. După 1950, vodka ploneză a început să cucerească lumea. La un moment dat, peste 60% din vodka importată în Marea Britanie era Wyborowa.

După căderea comunismului, Wyborowa a fost salvată de la faliment de către gigantul Pernod-Ricard, care i-a dat o nouă viață și înfățișare.

Wyborowa e o vodkă produsă exclusiv din secară poloneză de cea mai bună calitate. Mai întâi, cerealele sunt distilate la mici făbricuțe din zona Poznan-ului. Alcoolul de 90 de grade este trimis apoi la uzina de rectificare Wyborowa, unde este purificat și redus cu apă până la o tărie de 40%.

 

Colecția Wyborowa

După distilarea și filtrare, vodka Wyborowa reușește să păstreze mult din caracterul secarei folosite la distilare. În aromă e pregnantă mireasma ca de nucă ale boabelor de secară, în timp ce gustul e dulceag, cu note de ciocolată albă și alune.

Varianta super premium a vodcii poloneze se numește Wyborowa Exquisite și este distilată în tranșe mici din cea mai parfumată secară.

Pe lângă aceste distilate pure, Wyborowa mai produce și vodci cu diverse arome: Wyborowa Swieza (lămâie), Wyborowa Soczysta (portocale), Wyborowa Rajskie (mere), Wyborowa Klapsa (pere), Wyborowa Migdalowy (migdale) și Wyborowa Dzika (trandafir).

Vodka WyborowaVodka WyborowaVodka WyborowaVodka Wyborowa

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics