Majestatea Sa Whisky-ul

Cel care l-a adus în Irlanda a fost sanctificat. De dragul lui, s-au purtat războaie. Preoții l-au ascuns în coșciuge, pentru a-l feri de colectorii de taxe. Whisky-ul e cea mai cunoscută, cea mai produsă, cea mai falsificată, cea mai mixată, cea mai vândută și cea mai savurată băutură alcoolică tare din lume.

Bauturi-nobile.ro îți spune tot ce vrei să știi despre whisky. Descoperă-i istoria, află cum se produce și fă cunoștință cu cele mai bune mărci de whisky din lume.

 

Whisky scotian-Oban

Oban. Whisky-ul de la răscruce de vânturi

La frontiera dintre West Highlands şi Isles se ridică portul Oban, construit în jurul distileriei cu acelaşi nume. Distileria – una dintre cele mai vechi din Scoţia – a fost înfiinţată în 1794 de către John şi Hugh Stevenson.

De-a lungul timpului, distileria a fost dărâmată şi reconstruită, dar caracterul whisky-ului produs la Oban a rămas neschimbat. Climatul blând, încălzit de curentul golfului şi udat de interminabilele ploi scoţiene dă licorilor de aici personalitatea cu accente maritime, pusă bine în evidenţă de notele de iarbă neagră şi turbă.

Citește mai mult

Edradour. Cel mai mic mare whisky scoțian

Single malt-ul Edradour este produs la cea mai mică distilerie din Scoția și probabil din întreaga lume. Doar trei oameni lucrează în făbricuța din Highland, unde produc într-un an cât o distilerie medie într-o săptămână.

Citește mai mult

Laphroaig. Leacul pentru pasionații de whisky

Laphroaig este unul dintre cele mai puternic aromate whisky-uri din Islay, un adevărat single malt pentru cunoscătorii rafinați. Dominante sunt notele înțepătoare de fum de turbă, iod, și alge marine. Ele sunt completate de dulceața malțului și delicate urme de prospețime florală.

Citește mai mult

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics