canadian old specialCanadian Old Special Scor BN: 2

De curând mi s-a oferit un pahar din acest whisky canadian – eu nu l-aş fi cumpărat, dat fiind preţul de 35 de lei pentru 0,7 litri – banii ăştia nu acoperă nici transportul sticlei din Canada. Totuşi, văzând pe etichetă numele lui Hiram Walker, părintele whisky-ului canadian, am zis să-l încerc.

Proastă alegere. Buchetul, să-i zicem aşa, te izbeşte cu arome sintetice de caramel regăsite în poşircile anonime etichetate “băutură spirtoasă cu aromă de coneac”.

Din studenţie, când combăteam cu Săniuţa, n-am mai simţit o asemenea miasmă tulburătoare, de care până şi Unirea s-ar cam jena.

Mirosul ar fi trebuit să-mi ajungă, dar pentru că sărbătoritul insista să ciocnim, am şi gustat. Pseudo whisky-ul canadian nu oferea niciuna dintre senzaţiile gustative pe care le-ai aştepta de la o licoare care cică a stat trei ani la învechit. În afară de gustul de alcool prost rafinat, de uz industrial, am mai remarcat acelaşi caramel ieftin şi poate urme de vanilie, despre care cred că au ieşit tot din retortele chimiştilor.

În aceste condiţii, nu prea poate fi vorba de finiş. Nici măcar o urmă de dulceaţă specifică whisk(e)y-urilor nord-americane nu stăruie pe limbă. Aşa că am dat repede curs imboldului irezistibil de a bea un kil de apă intens clorinată, care să ardă orice urmă de Canadian Old Special.

Nu care cumva să râvneşti vreodată la acest whisky canadian, pe care şi cel mai umil blended Scotch pentru mase (J&B, VAT 69) îl face de râs. E atât de prost încât am mari îndoieli că ar fi original, mai ales dacă mă gândesc şi la preţ. Pe de altă parte, sticla părea autentică, avea timbru, era cumpărată dintr-un magazin respectabil. Cel mai probabil, Canadian Old Special e o zeamă sinistră care năruie reputaţia aclamatelor whisky-uri Canadian Club.

 

Alte licori pe care le-am baut

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics