Whisky-ul Clynelish. În inima lui Johnnie Gold

Distileria Clynelish a fost ideea ducelui de Sutherland. Aici își puteau vinde orzul, fermierii care închiriau ogoare pe domeniile sale. Însă curând Clynelish a devenit o celebritate în Highland, deși nu se găsea în magazine, ci era oferit doar clienților aleși pe sprânceană.

Clynelish Whisky

 

Clynelish Whisky

Din fericire, caracterul pregnant marin al single malt-urilor de Clynelish poate fi savurat astăzi la liber. Și mulți îl vor adora, pentru că aceste distilate îmblânzesc mușcătura radicală a fumului de turbă cu nuanțe florale delicate. De altfel, admiratorii lui Johnnie Walker Gold Label se prea poate să cunoască single malt-urile Clynelish, care sunt amprenta celebrului blended whisky.

Tăria de 46% a lui Clynelish 14 Year Old  ascunde o aromă vagă de flori uscate. Gustul dezvăluie toată savoarea mării, care te pregătește pentru un finiș uscat, vag sărat.

Clynelish Distiller’s Edition e învechit în două feluri de butoaie, cele de Sherry Oloroso șlefuindu-i farmecul. Aroma de stafide și rom explodează într-un gust dulce, dominat de note de fructe uscate și alune de pădure, pe când savoarea de sare marină se simte mai ales în finiș.

Clynelish Whisky

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics