Cum se bea whisky? Exact așa cum l-a făcut tata lui

Cum se bea whiskyDacă ai dat iama prin economiile familiei și ți-ai luat un single malt nobil sau chiar și un blended mai fițos, atunci bucură-te de ele așa cum se cuvine.

 

Experții degustători beau întotdeauna “obiectul studiului” la temperatura camerei, cu puțină apă plată - cam o cincime din cantitatea de whisky din pahar. Astfel, tăria alcoolică scade și nu mai amorțește simțurile, iar noi ne putem bucura de toate aromele și gusturile băuturii.

 

Single malt ’n’ cola

Whisky și suc de lămâie, bere de ghimbir, cola sau băuturi energizante? Nu, niciodată, în niciun caz ! Aceste combinații doar maschează un whisky prost sau ruinează munca de 10, 15 sau 21 de ani a unui bătrân scoțian.

 

Mai mult, cunoscătorii spun că apa scoate la iveală noi miresme, ascunse în alcool prin alchimia distilării și învechirii – ca dovadă, pentru a scrie o notă de degustare, un specialist în whisky gustă băutura cu și fără apă. Foarte adesea, cele două rânduri de senzații olfactive și gustative sunt diferite. Află aici mai multe despre arta degustării whisky-ului.

Desigur, adăugarea de apă depinde de gust. Unele whisky-uri sunt bune complet seci, în timp ce altele își dezvăluie personalitatea ușor diluate. Nu-ți rămâne decât să experimentezi ca să afli cum te poți bucura la maxim de whisky-ul preferat.

În orice caz, orice ai face, nu pune niciodată gheață într-un whisky bun. Temperatura scăzută împreună cu tăria alcoolică ridicată amorțește complet simțurile. Nu vei simți decât că bei un spirt foarte rece și arzător. Cam puțin pentru prețul plătit pentru un single malt cumsecade.

 

Cocktail-uri

Pentru a-i cuceri pe consumatorii care nu se dădeau în vânt după whisky-urile clasice, marii producători au lansat blend-uri făcute special pentru cocktail-uri. Aici găsești o listă de combinații pentru atunci când tocmai ți s-a terminat single malt-ul favorit

 

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics