Cum se face whisky-ul: Metoda tradițională

Există două metode de a produce whisky: cea tradițională, în alambic simplu cu încălzire directă (pot still) și metoda Coffey, în alambicuri cu o coloană de distilare (patent still).

În metoda clasică se folosește numai și numai malțul de orz, iar distilarea se desfășoară în etape – alambicurile sunt asemenea unor ceainice uriașe, care trebuie umplute, puse la treabă și apoi curățate pentru fiecare “șarjă” de whisky. Distilatul e de foarte bună calitate, cu multă personalitate, însă într-o cantitate limitată, ceea ce mărește costurile de producție. Citește mai multe despre distilarea tradițională.

 

Metoda Coffey

În metoda Coffey, se pot folosi cereale ne-maltificate (grâu, porumb, secară) în combinație cu puțin malț verde de orz (malț care nu a trecut prin cuptoarele de uscare). Distilarea e continuă, iar asta înseamnă o producție mare.

Calitatea însă are de suferit – whisky-ul de cereale nu este nici atât de tare, nici atât de aromat ca cel obținut prin metoda tradițională. De aceea, el este folosit mai ales în cupaje cu whisky-ul din malț curat. Citește mai mult despre metoda Coffey.

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics