Whisky DimpleDimple 15 Years Old. Scor BN: 6,5/10


Dimple e un blended whisky aproape premium ce și-ar dori un loc pe podium lângă Johnnie Walker Black Label și Chivas Regal 12 Years Old. Primul lucru pe care-l remarci la Dimple e sticla elegantă, cu “gropițe” și îmbrăcată într-o plasă metalică, destul de atipică pentru un Scotch.

Culoarea lui Dimple e tipică pentru un whisky de vârsta sa: un cafeniu deschis, asemeni stejarului lăcuit. Aroma este destul de firavă. În afară de notele de fum de turbă, nu prea miroși altceva – iar asta ne spune că Dimple conține un procent destul de mic de single malt-uri nobile și multe whisky-uri de cereale, mai slab parfumate. Un strop de apă revelează însă aluzii de vanilie și adieri florale, destul de discrete pentru un blend de 15 ani vechime.

Gustul nu e nici el memorabil. Sunt acolo niște tonuri de miere interesante, poate și ceva citrice. Corpolența lui Dimple e destul de rafinată, ceea ce-l face ușor de băut. Finișul e destul de lung, dar nu foarte profund, singura senzație evidentă fiind cea de malț.

Ca o  concluzie generală, Dimple e un whisky decent. Cunoscătorii nu vor fi extaziați, dar îi vor acorda respectul cuvenit unui blended whisky de 15 ani. Totuși, dacă www.bauturi-nobile.ro ar merge la cumpărături cu 130 de lei în buzunar, am lua mai degrabă un single malt Glenfiddich de 12 ani.

 

Alte licori pe care le-am baut

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics