Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Scor BN: 7,5

Sătul de forajul la mare adâncime prin buzunare care-i obligatoriu când vreau un single malt mai acătării, i-am acordat o șansă acestui bourbon surprinzător de accesibil: 56 de lei pentru o sticlă de 1 litru (daaa, Travel Free).

Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey ocupă un onorant loc doi în topul celor mai bine vândute bourbon-uri din Statele Unite (Ol’ Jim Beam e primul).
A durat ceva până m-am împrietenit cu acest bourbon. Prima impresie nu a fost prea… impresionantă, dar degustările ulterioare au schimbat-o.

De o culoare arămie închisă, asemenea ceaiului negru, bourbon-ul Evan Williams are o corpolență ușoară spre medie. Picăturile rămase pe pereții paharului după rotirea licorii se scurg relativ repede, ceea ce înseamnă că băutura nu este foarte învechită (dar și că nu conține aditivi).

Aroma lui Evan Williams, trezită și mai bine la viață de un strop de apă, se remarcă din prima prin notele de vanilie și mentol. Inițial destul de neispititoare pentru nas, “pufurile” de alcool devin ușor-ușor acceptabile, mai ales domolite de puțină apă.

Dulce! Cam ăsta e pe scurt gustul bourbon-ului Evan Williams. Pe lung, după începutul bogat în dulceață de porumb și caramel, whiskey-ul de Kentucky mai scoate la iveală adieri de vanilie și stejar. Finișul nu e nici lung, nici impresionant, dar te încălzește frumos și-ți lasă acea senzație bourbon-escă inconfundabilă.

Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey nu se dovedește un mare distilat al lumii, dar este perfect acceptabil în orice situație (adică și sec, și în cocktail-uri). Nota relativ mare se justifică prin raportul excelent calitate-preț; chiar de nu ar fi cu 30 de lei mai ieftin decât Jack Daniel’s, băuturi-nobile.ro tot l-ar prefera pe mai puțin faimosul Evan.

 

Alte licori pe care le-am baut

evan williams

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics