Jack Danielțs Old No.7Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey. Scor BN: 7/10

Dacă primul pas în lumea whisky-ului se face cu un single malt scoțian, al doilea trebuie neapărat însoțit cu un pahar de whiskey american. 90% dintre consumatorii fruntași aleg pentru asta un Jack Daniel’s Old No. 7.

Deși tehnic face parte din specia bourbon-ului, Jack se recomandă drept Tennessee whiskey – diferența este făcută de filtrarea prin cărbune de arțar. Teoretic, asta ar trebui să-l îndulcească. Practic, dulceața nu este o calitate pregnantă a acestui whiskey, dacă e să-l comparăm cu Southern Comfort.

Spiritul lui Jack are o culoare maronie închisă, precum aramă veche. Aroma ușor dulceagă se remarcă prin note de caramel, vanilie și cărbune. Gustul e destul de delicat, deși se simte alcoolul tânăr de porumb – încă vreo doi ani de învechire ar fi însemnat foarte mult pentru Jack Daniel’s Old No 7.

După arsura inițială, apar senzații de caramel ars și vagi tonuri de fructe și tăciune. Un strop de apă trezește la viață note de vanilie și citrice. Finișul e scurt, destul de aspru, cu tonuri de lemn ars. Jack nu e cel mai rafinat bourbon pe care l-ai putea savura. Însă pentru prețul pe care-l cere, acest Tennessee whisky e un tovarăș de încredere.

Noi am fi preferat o învechire mai lungă - asta ar fi rotunjit asprimea alcoolului, dar ar fi crescut și costurile. Profilul aromatic mai discret îl face perfect pentru diverse combinații. De altfel, toată lumea spune că Jack Daniel’s e un mare petrecăreț.

 

Alte licori pe care le-am baut

 

 

©2017 Bauturi Nobile.ro | Contact |Resurse |Legal |

 

Real Time Web Analytics